Hur blir sommarsemestern med barnen så bra som möjligt? Läs mer om hur ni håller sams och får en lyckad sommar. 

När hela familjen åker på semester kan det vara skönt att hålla koll på barnen med smarta klockor, där du både kan se var barnen är – men också hela tiden hålla en smidig kontakt. En klocka är lättare att hålla koll på när den sitter tryggt på armen och är vattentät, till skillnad från en mobiltelefon som enkelt ramlar i backen och går sönder. Läs mer om gps-klockor här på https://www.gpsförbarn.se/gps-klockorna-for-barn-2017/.

Semester med familjen

I en artikel i Dagens Nyheter går det att läsa om hur ni som familj får en bättre sommar och undviker konflikter med familjen. Att semestra med barn och släkt är kanske roligt, men också en påfrestning för många. Men det krävs inte så mycket för att semestern ska bli roligare, och lite mer dräglig, och inte fullt så mycket präglad av bråk och konflikter. Bland annat handlar det om att släppa föreställningarna om hur saker och ting borde vara, och ha en mer realistisk utgångspunkt för att kunna njuta av ledigheten. Räkna med bråk, och se det inte som ett misslyckande. Glöm inte att det är en stor omställning att gå från vardag och rutiner till ledighet och mycket tid tillsammans.

Efter semestern är det vanligt att familjerådgivningarna är fullbokade, och mot hösten är det alltid fler som vill skilja sig:

Inför familjens gemensamma sommarsemester är förväntningarna ofta höga. Under den gemensamma tiden då alla är lediga, händer det lätt att man planerar in lite för mycket. I värsta fall kan semestern leda till mer stress även för barnen, och parförhållandet kan börja knaka i fogarna – Svenska Yle