Fler och fler inser värdet med sina liv och vågar mer gå sin egen väg. Oavsett om man säger upp sig från jobbet och startar en ny karriär eller om man har det vid sidan om så finns det många plus med att lyckas sy sina egna kläder. 

2011274-ball-of-the-threadsI Helsingborgs dagblad går det att läsa att Lotta Vedin tackade för sig och sin tid som forskare på Lunds Universitet för att satsa på att sy barnkläder och i Dagbladet.se går det att läsa om Marie Öberg som är journalist på dagtid men har en passion och hobby för att sy barnkläder. Inte nog för att det är rogivande så vet man även vad man får, att de inte är proppade med en massa kemikalier. Då vi lever i en tid där vi börjar intressera oss mer och mer mer för vad vi både stoppar i oss och stoppar på oss samt att konsumtionssamhället är på bristningsgränsen är det många som känner att man vill gärna handla tyger för att sedan sy egna kläder.

Tygerna finns på nätet

Köp tyger online om du vill få ett stort utbud att välja mellan samt få bra priser. I artikeln med Marie tipsar hon om hur man ska tänka om man vill börja sy.

• Använd bra tyger som är lätta att sy i

• Börja med enkla klädmönster, inte för avancerat.

• Bra ”verktyg” gör det roligare att sy

För att sy egna kläder finns det är en bra och utförlig manual om du klickar vidare på länken här. Ja, allt finns online nu för tiden.