Att vara förälder innebär att vardagen kräver en hel del planering och pusslande. För att hinna med både arbete, skjuts av barn, matlagning och städning gäller det att se över vilka områden det går att spara in tid på.

Att handla mat och planera veckans måltider tar tid och genom att köpa en färdig matkasse som levereras till dörren sparar du in flera timmar som du istället kan ägna åt familjen eller åt dina egna fritidsintressen. För att hitta den matkasse som passar din familjs behov bäst gäller det att jämföra utbudet hos de leverantörer som finns på marknaden, Matkasse.nu recenserar matkassar som passar för barnfamiljer och även familjer med behov av till exempel vegetarisk kost.

två papperskassar med grönsakerVariation och minskad stress

Många leverantörer av matkassar erbjuder särskilda matkassar med recept som passar barnfamiljer. Det finns även matkassar för de som behöver specialkost som till exempel glutenfritt eller laktosfritt. Med en matkasse behöver du varken lägga tid på att handla råvarorna till middagen eller planera vad ni ska äta. Eftersom maten i matkassarna är beräknad för ett visst antal portioner behöver du heller inte lägga tid på att fundera på hur mycket mat som ska köpas in. Matkassarna för barnfamiljer innehåller råvaror som barn brukar tycka om men ger ändå variation och inspiration till matlagningen som annars lätt blir ganska ensidig i många familjer.

Genom att ta hjälp med middagsmaten behöver du inte längre stressa till mataffären direkt efter jobbet med trötta barn som tjatar om godis. Den gemensamma middagen blir en trevlig stund och kanske kommer barnen att tycka att det är roligt att vara med och packa upp matkassarna och hjälpa till med att laga maten? Förhoppningsvis hittar de nya favoriter och fler alternativ än snabbmakaroner och ketchup.

Med mindre stress och mer tid över kan du också planera in tid för dina egna intressen. Varför inte lägga in ett träningspass eller en promenad med en god vän i kalendern den tid du brukade ägna åt att handla mat? Regelbunden motion gör att stressnivåerna i kroppen sjunker och att både sömn och humör förbättras.

Fördelar med matkasse

  • Minskad stress med matkasse för barnfamiljer
  • Tid över till föräldrarnas fritidsintressen
  • Mer variation i matlagningen