Huden är kroppens största organ och barns hud är tunnare än vuxnas vilket gör att de är extra känsliga mot vissa ämnen. I syntetiska schampon och hudkrämer finns tvivelaktiga ämnen som kan vara skadliga för människor. För att inte utsätta din familj för skadliga ämnen är naturliga och ekocertifierade produkter att föredra.

När du får barn kanske du börjar fundera över vilka produkter som är bäst lämpade för barn. Barn har väldigt känslig hud och därför bör du välja hudvårdsprodukter med omsorg. Faktum är att även din hud mår bättre av ekologiska och naturliga produkter. Hos https://jolie.se/ kan du hitta naturliga och ekologiska produkter av hög kvalité. Bara för att du väljer naturlig hudvård behöver du inte kompromissa med effektiviteten eftersom naturliga och ekologiska produkter är minst lika effektiva som syntetiska. Syntetiska produkter innehåller inte sällan hormonstörande ämnen och andra mindre bra saker. När du använder sådant på din och ditt barns hud får du en cocktaileffekt av dåliga ämnen i kroppen som ingen riktigt vet effekten av.

Barns hud är extra känslig

Barns hud är mycket tunnare än vuxnas och därmed väldigt känslig. De är helt enkelt mer mottagliga för dåliga ämnen. Barns organ och system utvecklas hela tiden och utvecklingen kan störas av tillförseln av tvivelaktiga ingredienser. Effekten på vuxna är ännu okänd men om du tänker efter använder du en hel del produkter under en dag. Det är ansiktskrämer, hudkräm, smink, schampo och balsam. Allt detta absorberar huden upp och huden är kroppens största organ. En låg dos av dåliga ingredienser kan vara skadligt om du tillför det till kroppen under en längre tid. För att minska risken att få allvarliga effekter av syntetiska ingredienser är naturliga och ekologiska produkter ett bra val.

Hudvårdstips för barn:

  • Undvik uttorkande tvål.
  • Tvätta inte kroppen mer än nödvändigt.
  • Använd naturliga och ekocertifierade produkter.

Vissa produkter ska förvaras på ett säkert ställe

Om du har produkter som inte är bra för barn ska du se till att förvara dem på ett säkert ställe där barnet inte kan komma åt sakerna. Det är likadant med mediciner. Förvara det högt upp eller på ett ställe som barnet inte under några omständigheter inte kan få upp. Om ett barn skulle få i sig något olämpligt är det viktigt att du tar det på allvar och kontakta Giftinformationscentralen för att få råd.