Det är mycket som du behöver ha i ordning och mycket som du behöver fundera över innan det är dags för förlossning och hemkomsten av den nya familjemedlemmen. Det finns många saker som gott och väl kan vänta, medan andra saker är så kallade “måsten”. På internet finns otaliga listor om vad en nyfödd kan komma att behöva, men vad behöver egentligen barn när de växer upp?

Det är verkligen inte ovanligt att ha olika tankesätt inför de inköp som ska göras och därför kan denna bit bli en aning komplicerad. När ett barn växer upp är de i behov av olika saker för att kunna utvecklas och stimuleras. Ett barn kan älska att sitta i en hoppgunga och lära sig att använda benen, medan en annan föredrar att hasa sig runt på mage. Hos Happyliving.se hittar du mängder med fantastiska produkter för barn och kan även se till att ha en god säkerhet i hemmet.

Olika tankesätt och personligheter

Eftersom alla barn är olika är det viktigt att du utgår från det egna barnets behov, men naturligtvis kan du hjälpa barnet på traven och lära sig att upptäcka nya saker. Här nedan hittar du en lista på vad som kan vara bra att ha i hemmet när barnet går från nyfödd fågelunge till vild bebis.

  • Gåstol! En gåstol är inget måste men är otroligt roligt och lär barnet att ta sig framåt. Det finns många olika typer av gåstolar att välja mellan med olika utformning, design och funktioner.
  • Det är väldigt kul att få använda benen när bebisen är liten. Med en hoppgunga kan ditt barn få utlopp för energi och dessutom lära sig vad benen faktiskt kan göra. Kom dock ihåg att ditt barn inte får sitta i hoppgungan för länge och att du aldrig ska lämna barnet ensam. Barnet behöver kunna hålla sin nacke stadigt så en ålder av minst 4-6 månader är rekommenderat.
  • I ett babygym får ditt barn möjlighet att utforska nya saker. Babygym har oftast speglar, prasslande flikar och annat kul som barnet kan dra och känna på. På marknaden hittar du babygym i olika prisklasser och med olika funktioner. Vissa är enklare medan andra ser ut som rena, rama leklandet för bebisar.

Gör vardagen enklare

Med underhållande leksaker och pedagogiska föremål kommer ditt barn att utvecklas snabbare och dessutom får du som förälder mer tid till att ta hand om syskon, hemmet eller, som de flesta vet är omöjligt, ta en dusch. Du bör dock aldrig lämna ditt barn ensam i en sådan liten ålder, men att låta barnet skutta i hoppgungan i köket eller ta in babygymmet är en utmärkt idé. Kom ihåg att små barn oftast kan förflytta sig snabbare än du tror och därför behöver du också se till att ditt hem är barnsäkrat. Det kan t.ex. handla om att sätta barnlås på lådorna i köket eller sätta upp en grind för att undvika att barnet tar sig ner för en trappa eller liknande.