Ett problem som många föräldrar ställs inför är hur de ska gå till väga när de klär sina barn. Ska man bara köpa de allra billigaste, massproducerade plaggen eftersom barnen växer ur plaggen relativt snabbt? Eller ska man satsa på bättre material och design som är bättre för barnen, från till exempel Mini a ture? Det är en smaksak hur man väljer att göra men det går inte att förneka att ett par byxor i bra kvalitet är bättre för barnet såväl som för miljön, men också för ens eget samvete.

Ge vidare

Något man inte alltid tänker på är hur många fattiga föräldrar det finns i världen. Inte för att det är något konstigt med det, vi lever vårt liv här och är isolerade från mycket tråkigt och hemskt som sker i världen. Men ibland kommer man att tänka på det, särskilt när man hamnar i en ny situation som till exempel ett föräldraskap och inser hur bra vi har det här, där vilken sorts plagg man ska köpa istället för om man kan köpa är det största problemet. Något man kan göra då är att skänka sina kläder när sitt eget barn vuxit ur dem. På så sätt är det ännu bättre att köpa ett bra plagg som håller länge, både för ditt barns lek och stoj men också för den som ska ta över det sedan. Ett starkare, slittåligare plagg håller längre och gör fler varma, det ska man inte glömma bort.

Har man varken barn eller plagg att skänka kan man såklart ändå dra sitt strå till stacken. Genom att delta i till exempel Sticka och skicka. En insamling av hemmastickade plagg till nyfödda i Afrika som man kan skicka in till. Annars kan man alltid göra en egen insamling för att sedan skänka alla fynd till valfri organisation. Ofta har många massor av plagg hemma de ändå bara vill bli av med.