Nu är julen snart här, och för alla som har små barn så innebär det en tid där det kommer inhandlas en hel del leksaker att ge till barnen i julklapp. Leksakerna är en given del av julen och för föräldrar och andra som ska köpa dessa leksaker gäller det att hålla ordning i djungeln som leksaksmarknaden är, så att man får tag på så bra leksaker som möjligt på ett smidigt sätt!

Leksaker. Ja, där snackar vi något som verkligen hör julen till. För visst är det så att knäck, pepparkakor och julskinka alla är väsentliga delar i julfirandet, men inget kan ändå ta leksakernas plats när det kommer till julen. Så för den som ska handla leksaker i jul gäller det att ha koll, och en av de saker att hålla vakt efter är leksaker som kan innehålla gifter. För hur mycket vi än vill ge våra barn fantastiska leksaker som de önskar sig och längtar efter så vill vi inte att leksakerna ska medföra risker för barnen, och då finns det en del leksaker att undvika. SvD har i den här artikeln intervjuat Madeleine Limé som tog tag i saken och började tillverka leksaker som var giftfria och miljövänliga, något som verkligen ligger i tiden. Nu är det inte så att alla leksaker är fulla av gifter, men en del kanske innehåller en viss mängd gifter, och därför kan de vara bra att undvika. Men det finns så mycket mer än bara gifter att tänka på när du ska handla leksaker inför julen! Här är våra tips för att få till den bästa leksaksjulen någonsin!

Tips när du ska handla leksaker i jul

  • Nu är det ju så att väldigt många känner sig stressade inför julen, och de förstår inte hur de ska hinna med allt vad julklappsinköp och bakande pyntande och städning heter. Då kan det vara skönt att slå sig ned vid datorn och beställa leksaker på nätet hos Storochliten.se i stället för att springa i butiker och släpa på tunga kassar. Då kan du snabbt bli klar med inköpen och sedan bara slappna av i väntan på leveransen!
  • Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa för leksaker, och man kanske vill sätta gränser någonstans. Det är ett bra tänk. Du kan till exempel ha en ekonomisk gräns, eller så kan du sätta gränser vid att dina barn till exempel inte vår leksaker som är vapen, eller vad det nu är du tycker är passande. Med egna regler och riktlinjer blir det enklare att navigera i julhandeln.
  • Ge gärna barnen någonting som hela familjen kan ha glädje av – till exempel så kan du ge dem ett roligt brädspel eller liknande, som ni kan spela tillsammans! Då blir det mer socialt, och julen är ju meningen att den ska vara social!
  • Paketen är nästan halva grejen, så se till att slå in julklapparna ordentligt och fint, de ska tålas att skakas och klämmas lite på när de ligger där under granen! Det är mycket roligare att få en omsorgsfullt inslagen present än något som slarvigt har kastats ihop i all hast.